Premium

Bibian Mentel werkte nog tot haar dood aan haar boek ’Leef’. Edwin Spee krijgt bij boekhandel Voorhoeve in Hilversum eerste exemplaar. ’Ze had er graag nog bij willen zijn’

Uitgevers Bianca Krijnen-Splint en Dennis Krijnen en Edwin Spee.
© foto: Uitgeverij Splint Media B.V.
Hilversum

,,Ze had er heel graag nog zelf bij willen zijn”, zegt Edwin Spee. De realiteit besliste anders. ,,Helaas heeft ze dat niet gered.” In boekhandel Voorhoeve in Hilversum ontving de weduwnaar van de Bibian Mentel vrijdagmiddag de heruitgave van het boek ’Leef’ van zijn onlangs overleden vrouw en Paralympisch kampioen snowboarden.

,,Onwijs gaaf. In de laatste maanden is ze nog met ongeloofijk veel dingen bezig geweest”, zegt Spee als hij het boek in handen heeft. Splint Media in Kortenhoef gaf het boek in 2018 voor het eerst uit. Inmiddels ligt de vierde druk in de winkel. In de laatste maanden schreef Bibian Mentel nog aan een nieuw hoofdstuk. In het boek vertelt de Loosdrechtse haar levensverhaal dat in het teken stond van steeds terugkerende kanker. Ze vertelt hoe ze iedere keer de knop omzet en er bewust voor kiest om te leven. Op 29 maart overleed Mentel.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen