Premium

Makelaars in Gooi en omstreken zien overspannen huizenmarkt met lede ogen aan; vooral jonge starters vissen achter het net: ’Laat je niet gek maken’

Makelaar Piet van Schelven voor de woning aan de Honingstraat, die hij voor twee ton verkocht. De eigenaar krijgt er 36 vierkante meter voor.
© Foto: Studio Kastermans/Alexander Marks
Hilversum, Baarn

De gekte op de woningmarkt is ook duidelijk merkbaar in de regio Gooi en Eemland. Wie hier een huis in de categorie twee tot vijf ton wil kopen, moet ofwel beschikken over behoorlijk wat eigen vermogen, of rijke ouders hebben. En dan zijn er ook nog kapers op de kust. Beleggers vissen momenteel in exact dezelfde vijver, waardoor starters helemaal weinig kans maken op een betaalbare woning.

Onder bod: een tweekamerappartement aan de Havenstraat 53a in Hilversum, 59 m2, vraagprijs 250.000 euro. Verkocht onder voorbehoud: Willem Barentzweg 62 in Hilversum, 3 kamers, 72 m2, vraagprijs 250.000 euro. Verkocht onder voorbehoud in Baarn, een 2-kamerappartement aan de Van Brakellaan 18, 71 m2, vraagprijs 250.000 euro. En zo gaat de lijst op Funda nog wel even door. Verkocht, verkocht onder voorbehoud, onder bod. In de categorie tussen de twee en vijf ton, toch een aanzienlijk bedrag zou je denken, is haast niets te koop.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen