Premium

Scholen aan Zee adopteert ’een muur’ van het nieuwe onderkomen van Kunsthal 45. ’Museumbezoek in grote stad niet meer van deze tijd’

Directeur van Beekum en docent Aardema sponsoren namens Scholen aan Zee Kunsthal 45.
© Foto George Stoekenbroek
Den Helder

Kunsthal 45 betrekt na de zomer de kelderverdieping van het oude V&D gebouw in Den Helder. Daarvoor is geld nodig. Scholen aan Zee bijt het spits af en adopteert de eerste kunstmuur. Docent aan de Helderse scholengemeenschap en initiatiefnemer Naomi Aardema maakt samen met directeur Hans van Beekum de bijdrage over via de speciaal voor dit doel ontworpen QR-code.

De bijdrage is bedoeld om de samenwerking met Kunsthal 45 te bestendigen en uit te breiden. ,,Al sinds Kunsthal 45 bestaat werken we behoorlijk nauw met ze samen”, vertelt Aardema. ,,Via Marja Lely, oud stadsdichter, bestuurslid van Kunsthal 45 en pleitbezorger van cultuur in het onderwijs is deze samenwerking tot stand gekomen. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen met kunst en cultuur in contact worden gebracht. Het lokaal podium met landelijke uitstraling van Kunsthal 45 is daarvoor bij uitstek geschikt.”

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen