Vrachtwagen lekt brandstof op N307 tussen Bovenkarspel en Enkhuizen, weg tot na avondspits afgesloten [update]

© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
1/6
ENKHUIZEN

Een vrachtwagen is in de nacht van dinsdag op woensdag brandstof verloren op de N307 tussen Bovenkarspel en Enkhuizen. Het lek werd rond één uur ’s nachts ontdekt.

De brandstoflek is waarschijnlijk ontstaan door iets dat op de weg lag en door de banden omhoog is geschoten, recht de brandstoftank in. Een collega van de chauffeur van de lekkende vrachtwagen vond naast de weg een breekijzer, mogelijk veroorzaakte dit voorwerp de lekkage.

© GLOCALmedia

De brandweer heeft met plastic bakken het lekken op het asfalt zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Toch is er veel brandstof op de weg terecht gekomen, wat ervoor zorgt dat het asfalt op sommige plekken is gaan smelten. Een weginspecteur is direct begonnen met het herstellen van de weg. Ruim 25 meter aan asfalt dient hersteld te worden. De vrachtwagen is door een berger meegenomen om de lekkende tank te vervangen.

Woensdagochtend rond tien uur is de weg nog steeds gedeeltelijk afgesloten wegens de opruimwerkzaamheden. Via Twitter laat een weginspecteur van Rijkswaterstaat weten dat het opruimen van de restanten olie nog tot na de avondspits zal duren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen