Mendelcollege zaterdag in finale NK Debatteren

Verkiezingsdebat voor scholieren op Mendelcollege, 4 maart.
© archieffoto united photos/toussaint kluiters

Het Mendelcollege-debatteam heeft zich tijdens de voorronde op vrijdag 5 maart, naar nu blijkt, als een van de twintig scholen geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor scholieren.

Dat wordt gehouden komende zaterdag 17 april. Het team bestaat uit Nagham El-Desowsky, Ruben Rosario, Fedde Dijkstra en Eline van der Peet.

Meer dan 80 Nederlandse middelbare scholen namen dit jaar deel aan de drie voorrondes van de 23e editie van het NK Debatteren voor scholieren (havo/vwo). Door de coronamaatregelen vindt de finale dit jaar voor het eerst online plaats. Bij de finale zaterdag worden er ook prijzen uitgedeeld voor beste individuele spreker en beste nieuwkomer op het toernooi. De team kunnen zich alvast voorbereiden op drie stellingen: ’Het is beter als medische patenten ongeldig zijn in ontwikkelingslanden’; ’Er moet accijns worden geheven op thuisbezorgde pakketpost’; ’Directieleden mogen maximaal tien keer het salaris van hun laagst betaalde medewerker verdienen’.

In 2018 was het Mendelcollege Nederlands kampioen, in 2020 werd het Mendel tweede.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen