Premium

Vooraan zitten bij een show van Hans Teeuwen: dat voelt alsof je het laatste paasei bent dat niemand kan vinden | Column

Als ik ’s ochtends naar de redactie loop en het Canadaplein oversteek, kijk ik altijd even met een schuin oog naar theater De Vest. Dan denk ik aan die keer dat ik op de voorste rij zat bij de try-out van ’Echte Rancune’, Hans Teeuwen zijn zevende solovoorstelling uit 2016. Vooraan zitten bij een show van Teeuwen: dat voelt alsof je het laatste paasei bent dat niemand kan vinden, terwijl het op een zo opzichtige plek in de tuin ligt dat het wel gevonden móet worden.

En toch gebeurt dat dan niet. Het laatste verstopte paasei blijft voor iedereen onvindbaar. Als Pasen dan allang voorbij is, valt je blik tijdens het grasmaaien ineens op een vrolijk beschilderd eitje dat net achter de appelboom ligt. Hoe is het mogelijk! Tegenwoordig moet je jezelf afvragen of het daadwerkelijk over zo’n ’zwerfei’ gaat. Het zou evengoed een steen kunnen zijn. Ze liggen door het hele land verspreid, de zogenaamde ’happy stones’. Zo ook voor de ingang van het redactiekantoor.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen