Premium

Wie serveert de bitterbal? Handen tekort in de horeca: ’Het probleem gaat straks pas gevoeld worden’

Arno Bruinsma probeert de lijntjes warm te houden. ,,Ik kan je nog geen datum geven, maar zodra we weer kunnen, wil ik jou heel graag in de keuken hebben.’’
© Foto Wim Egas
Oostzaan

Zeker is het nog allerminst, maar per eind april zitten we mogelijk weer op het terras. Zijn er genoeg handjes om het bier te serveren, zeker na de lockdown-kaalslag? We kunnen voorlopig wel vooruit, zeggen ondernemers. Brancheorganisaties zijn somberder: „Het tekort gaat straks pas gevoeld worden.”

Bij Paviljoen Twiske staan de vacatures sinds 1 april weer open. Mede-eigenaar Arno Bruinsma zoekt koks, bedienend personeel, barmanagers en afwashulpjes. Een man of tien in totaal. Nu is dat voor een seizoensplek als deze niet zo bijzonder: elk jaar wordt de flexibele laag aan het begin van het hoogseizoen weer aangevuld. Wel bijzonder is dat Bruinsma nog geen enkele zekerheid kan geven over het aantal werkuren of de startdatum.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen