Geen Ahoy voor korfballers KZ, play-offs tegen Fortuna duren tien minuten te lang

Esther Cordus (KZ, rechts) in actie tegen Fleur Hoek van Fortuna.© Foto Orange Pictures/Martin Hulsman

Robert Berkeley
Delft

Korfbalclub KZ/Thermo4U was dichter bij de Ahoy-finale dan het misschien wel had durven dromen dit seizoen, zeker halverwege de poulefase toen het allemaal uiterst moeizaam ging. De Zaanse club kwam echter tot de halve finales en maakte het regerend kampioen Fortuna knap lastig, maar de beslissende wedstrijd duurde tien minuten te lang: 22-15.

In Delft ging het dinsdagavond lange tijd hetzelfde als in de twee ontmoetingen vorige week: twee sterk verdedigende ploegen, en twee moeizaam scorende ploegen. Het een had natuurlijk met het ander te maken.

De gehele eerste helft hadden de bezoekers uit Koog aan de Zaan het initiatief, tot 8-9 halverwege. Na rust bleef het gelijk opgaan met een kwartier lang weinig doelpunten. Vanaf 12-13 kreeg Fortuna ineens de geest en stond het slechts luttele minuten later plotseling 20-14. KZ leek gebroken, niks lukte meer, alleen nog de 22-15 van Emiel de Kruijff in de slotminuut toen alle spanning al uit het duel was verdwenen.

,,Ik kan alleen maar trots zijn op deze ploeg, en een diepe buiging voor ze maken. En ik wens Fortuna succes in de finale’’, reageerde Dennis Doves. De trainer stopt na twee jaar en dit was dus zijn laatste wedstrijd, mede daardoor was hij geëmotioneerd. ,,De club gaf gedurende het seizoen aan bepaalde keuzes te maken voor volgend seizoen, waaruit bleek dat er een bepaald vertrouwen ontbrak in mijn werkwijze. Daarom heb ik zelf de beslissing genomen te stoppen. En dan sta je nu hier en hoor je van veel mensen dat ze niet begrijpen dat ik wegga. Heel dubbel.’’

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen