Premium

Droom om Nederlands elftal te halen door gecompliceerde beenbreuk ruw verstoord: groot talent Ben Steur wordt nooit meer de oude | nummer 29 in de Top 50 beste Volendamse voetballers

De spelers van Volendam bezoeken onder aanvoering van voorzitter Mühren en trainer Stroker Ben Steur in het ziekenhuis in Culemborg.
© Foto Nationaal Archief
Volendam

Zestien jaar is Ben Steur als hij in 1956 debuteert in Volendam-1. Maar ruim twee jaar later is de grote belofte na een schop van achteren al gebroken. De jeugdinternational kan na een gecompliceerde beenbreuk nog altijd de bal ’op je stropdas leggen’, maar wordt nooit meer de oude.

23 november 1958 slaat het noodlot toe. Volendam speelt op de Wageningse Berg en heeft de thuisclub in het bekertoernooi enkele maanden eerder nog met 9-2 (zeven doelpunten Dick Tol) vernederd. Tol en de 18-jarige Ben Steur, uitblinkers eerder, krijgen nu mandekking. Wageningen gooit de beuk erin. ,,Bij een ingooi van Johan Pelk werd ik van achteren geraakt’’, kan Steur zich ruim 62 jaar later nog goed herinneren.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen