Sam Gortzak vertrekt na zes succesvolle jaren bij Lycurgus en vervolgt zijn volleybalcarrière in België

Sam Gortzak na de verloren bekerfinale met Lygurgus in 2019.
© Archieffoto
Zaandam

Sam Gortzak vervolgt zijn volleybalcarrière in België. De 26-jarige Zaandammer verlaat na zes seizoenen de Groningse eredivisieploeg Lycurgus en gaat volgend seizoen spelen bij Tectum Achel.

Bij de club uit Belgisch Limburg zal Gortzak de positie van set-up gaan invullen. ,,Na zes glansrijke seizoenen en ontzettend veel plezier wordt het voor mij toch echt tijd om een ander plekje te zoeken’’, kondigde Gortzak op de website van Lygurgus zijn vertrek reeds aan. Gortzak die in 2015 de overstap van het Papendal talententeam naar Lygurgus maakte, is de enige speler binnen de selectie die alle prijzen met de Groningse ploeg behaalde. Zo heeft hij de landstitels in 2016, 2017 en 2018, de beker in 2016 en 2020 plus de Supercups in 2015, 2016, 2017, 2018 en 2020 op zijn erelijst kunnen bijschrijven.

Gortzak: ,,Buiten het feit dat ik niet altijd vaak in het veld heb gestaan heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad bij Lycurgus. Ik heb een goed gevoel over de ontwikkeling die ik heb door gemaakt binnen het volleybalveld en daarbuiten.’’

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen