Premium

Memorial/Ride Out voor verongelukte Erik Klomp (31) uit Abbekerk: ’De passie voor zijn auto is hem fataal geworden, maar dat kan ons allemaal overkomen’

Vince van Aalstede bij het bloemenmonument voor de verongelukte Erik Klomp. Samen met andere autofanaten wil hij komende week een Memorial/Ride Out houden voor hun omgekomen vriend.
© Foto Marcel Rob
Abbekerk

De vrijdagavond om het leven gekomen Erik Klomp (31) uit Abbekerk was een groot autoliefhebber. Medefanaat Vince van Aalstede uit Aalsmeer heeft daarom besloten om een Memorial/Ride Out voor hem te organiseren. Al meer dan honderd mensen hebben gereageerd. ,,De car community is heel groot, en heeft één grote liefde’’, vertelt Vince.

Op zijn persoonlijke Facebookpagina is in een oogopslag te zien hoe trots Erik Klomp was op zijn Volkswagen Vento, de auto waarmee hij vrijdagavond verongelukte op de Nieuweweg tussen Wognum en Sijbekarspel. Hij verloor daarbij vermoedelijk de macht over het stuur in een S-bocht in de weg, raakte daarna een lantaarnpaal, om vervolgens met de rechterzijkant van zijn auto tegen een boom te crashen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen