Premium

Vier uur vooraf een afspraak maken om te winkelen? Sommige winkeliers in Schagen gaan daar soepel mee om

Sommige winkeliers in Schagen gaan soepel om met de regel dat je vier uur vooraf een afspraak moet maken om te winkelen.
© Foto Marc Moussault
Schagen

Ik ging zaterdag niet voor de populariteitsprijs, dat werd me vrij snel duidelijk na het stellen van de volgende vragen toen ik in de regio Schagen wat winkels bezocht: ’Ik heb geen afspraak, maar mag ik toch binnen? Hoe gaat u om met het afsprakenbeleid om te winkelen?’ Het blijkt een gevoelig onderwerp te zijn. En niet zonder reden.

Van Sophie (niet haar echte naam) mag ik naar binnen. Even later legt ze uit dat boa’s soms incognito aan de deur staan: ,,Je hebt op dat moment even geen klanten in de winkel en denkt dat het dan geen kwaad kan. Dan pas hoor je dat het undercover boa’s zijn. Zo ver gaat het al tegenwoordig. Toch laat ik mensen binnen als ze geen afspraak hebben. Stel dat iemand uit Den Helder hier in Schagen boodschappen doet bij de Albert Heijn. Als die in jouw winkel iets leuks ziet liggen, gaat ’ie toch niet een afspraak maken en dan vier uur later weer terugkomen? Dat werkt niet. En ik kijk echt wel of er ruimte is voor een klant. Daar let ik heel erg op.”

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen