61 nieuwe besmettingen in Noordkop, meeste in Den Helder

Casper Duin
Den Helder

In de Noordkop zijn vrijdag 61 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er elf meer dan een dag eerder.

Het gaat om 22 inwoners van de gemeente Den Helder, 21 van Schagen, zestien mensen uit de gemeente Hollands Kroon en twee Texelaars. Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

Er zijn in de regio Alkmaar vrijdag 87 nieuwe coronabesmettingen ontdekt. In West-Friesland zijn 87 nieuwe besmettingsgevallen opgedoken. Het totale aantal mensen sinds het begin van de pandemie in Noord-Holland Noord die corona hebben gehad of nog steeds hebben, komt daarmee op 54.780. Daarvan komen er 12.345 uit de Noordkop..

Er zijn vrijdag geen nieuwe ziekenhuisopnames gebeld. Dat aantal blijft daardoor op 124 tot dusverre staan. In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel veertig coronapatiënten: elf op de intensive care en 29 op verpleegafdelingen.

Een inwoner van Bergen met corona is overleden. Het gaat om het 36e dodelijke slachtoffer in de kustgemeente en nummer 194 in de regio Alkmaar. Omdat ook een besmet persoon uit Hoorn aan het virus is bezweken, staat de teller met coronadoden sinds de uitbraak medio maart vorig jaar in heel Noord-Holland Noord nu op 461 overledenen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.