Premium

Maar weinig middelbare scholieren in Gooi en Vecht gebruiken harddrugs, meldt het Jellinek. Dat aantal is ook niet toegenomen in coronatijd

Xtc-pillen.
© ANP
Hilversum

Het gebruik van harddrugs door middelbare scholieren in het Gooi en de Vechtstreek is zeer beperkt en is de laatste jaren - ook in coronatijd - niet toegenomen. Dat bevestigt Jacqueline Krouwel, senior jeugdpreventie bij Jellinek Gooi & Vechtstreek.

Deze krant meldde vrijdag dat het Gemeentelijk Gymnasium ouders heeft ingelicht over signalen over het gebruik van harddrugs door leerlingen. In reactie op dit bericht wijst Krouwel - net als de GGD eerder - op de periodiek verschijnende gezondheidsmonitor jeugd. ,,Daarin zie je dat middelbare scholieren in de regio nauwelijks harddrugs gebruiken. Dat blijkt ook uit andere onderzoeken. Ik zeg dus niet dat het niet gebeurt, maar het gebeurt ontzettend weinig. We krijgen daar heel weinig signalen over. Natuurlijk zijn er excessen, maar het gros van de kinderen op de middelbare school in deze regio gebruikt geen harddrugs.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen