Premium

Paardenbloem, brandnetel, daslook: de duinen staan vol met superfoods die we nu allemaal niet gebruiken, boek moet daar verandering in brengen

,,Lokale planten waarin veel vitaminen en mineralen zitten, zijn goed voor je lichaam’’, zeggen Corina Busman en Kristel Veerman.
© foto’s united photos/toussaint kluiters
Haarlem

Dat brandnetel eetbaar is, weet iedereen wel. Maar hoe smaakt het? Wat kun je er eigenlijk mee? En de paardenbloem? Is die ook eetbaar? Jazeker! En er zijn veel meer wilde kruiden in de omgeving te vinden die eetbaar en zelfs supergezond zijn. Corina Busman uit Santpoort-Noord en Kristel Veerman uit Zandvoort hebben een handig e-boekje uitgebracht: ’Superfoods uit de duinen’.

Corina Busman is herborist en oprichter van ’Groen vitaal’. Ze is opgegroeid bij de duinen in IJmuiden en heeft al jaren een passie voor eetbare wilde planten uit de natuur. Ze kweekt kleinschalig planten voor theekruiden en geeft wildpluk & theeworkshops. Voor Natuurmonumenten organiseerde zij workshops in de natuur.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen