Volendam legt Helmond Sport na rust over de knie en is stap dichter bij nacompetitie

Nordin Bakker.
© Archieffoto
1/2
Volendam

FC Volendam heeft zichzelf een grote dienst bewezen door Helmond Sport de eerste nederlaag in de vierde periode toe te brengen. Het werd na een 0-1 achterstand bij rust uiteindelijk 5-1.

Lees ook: Ruime zege 'bevrijding' voor Volendam en doelman Nordin Bakker

Daarmee verstevigt Volendam niet alleen de zevende plek op de ranglijst, maar bracht het de ambities van Helmond Sport op de periodetitel - waardoor een achtste plaats op de ranglijst niet meer voldoende zou zijn voor de playoffs - ook een stevige tik toe.

Doelman Nordin Bakker kreeg bij FC Volendam weer het vertrouwen van trainer Wim Jonk. Hij nam de plaats in van Joey Roggeveen, die met de fouten tegen Cambuur en TOP Oss in het paasweekeinde blijkbaar zijn krediet heeft opgebruikt.

De ’nieuwe’ doelman kon echter niet voorkomen dat Volendam, zoals vaker de laatste weken, al snel tegen een achterstand aan liep. Ook de schlemielige wijze waarop is Volendam vaker overkomen. Denso Kasius verdedigde laconiek uit, Lance Duijvestijn nam de bal met de arm mee - arbiter Van der Laan zag er geen overtreding in - en Arno van Kellegom haalde droog uit.

Opnieuw liep Volendam, dat toch fris en agressief begonnen was, achter de feiten aan. Wat niet helpt is dat de ploeg van Jonk de laatste weken ook veel kansen nodig heeft om te scoren. Boy Deul en Samuele Mulattieri hadden geen geluk en El Kadiri maakte oog-in-oog met doelman Van Gassel de verkeerde keuze en legde terug in de voeten van een Helmondse verdediger. Ook een schier eindeloze reeks hoekschoppen leverde de thuisclub niets op.

In de tweede helft wist Volendam de negatieve trend echter te doorbreken. Met een prachtig krullend schot mikte Ibrahim el Kadiri al na drie minuten raak. Mulattieri en Deul lieten kansen op een voorsprong liggen en Volendam ontsnapte toen Micky van de Ven Duijvestijn onderuit trok, maar Van der Laan het allemaal prima vond.

Dankzij de backs Derry John Murkin en Denso Kasius was het echter wel raak. Beiden rondden een rush van achteruit doeltreffend af en daarmee was het duel beslist: 3-1. Het werd uiteindelijk nog 5-1 door twee treffers van Mulattieri. De Italiaanse spits, die eerder nog handenvol kansen had gemist, schroefde in een paar minuten tijd zo zijn doelpuntentotaal op tot zeventien.

Scoreverloop: 10. Van Kellegom 0-1, 48. El Kadiri 1-1, 57. Murkin 2-1, 60. Kasius 3-1, 76. Mulattieri 4-1, 79. Mulattieri 5-1.

FC Volendam: Bakker; Kasius, Tol (84. Brian Plat), Van de Ven, Murkin; Ben Sallam (80. Kaars), Alex Plat (80. Twigt), Antonucci; Deul (84. Beers), Mulattieri, El Kadiri (84. Eerdhuizen).

Helmond Sport: Van Gassel; Reith, Joppen (80. Bastiaans), Van Hoorenbeeck, Van der Sluys; Vereijken (62. De Bie), Duijvestijn, Dzepar; Van Kellegom, Goselink, Loukili.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen