Premium

Hoorn wil eenzaamheid en somberheid onder jongeren in coronatijd aanpakken. ’Door de maatregelen ontbreekt afleiding van school. Je leert geen nieuwe mensen kennen’

Anna interviewt voor Join the Project.
© Foto aangeleverd
Hoorn

Eenzaamheid, somberheid en angst, het zijn gevoelens waar veel mensen in Hoorn in meer of mindere mate last van hebben, als gevolg van de coronamaatregelen. Het is een sluimerend probleem en vooral jongeren zijn volgens wethouder Samir Bashara de dupe. Daarom zijn drie grote projecten opgestart, die hun mentale welzijn een boost moeten geven.

„De samenleving is al dik een jaar afgesloten. De gevolgen zijn in sommige gevallen schadelijk te noemen. Jongeren zitten in een levensfase waarin het heel belangrijk is dat ze elkaar kunnen ontmoeten en de wereld leren kennen. Dat kan nu niet, met alle gevolgen - die strekken tot aan zelfdoding - van dien.” Bashara ziet dat zijn eigen dochter (13) minder gelukkig is. „De lockdown duurt erg lang, het begint te storen. Bestaande problemen onder jongeren worden groter, nieuwe ontstaan door isolatie. Ze vergen een goede aanpak.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen