Premium

Leerlingen Gymnasium Hilversum gebruiken harddrugs; School onderzoekt melding: ’We zijn geschrokken, maar willen het ook niet opblazen’

Hilversum

Het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum heeft ouders ingelicht over het gebruik van harddrugs op school door leerlingen. Rector Sjoerd van de Berg zegt de signalen heel serieus te nemen, maar meent dat het gebruik van harddrugs niet alleen een probleem van zijn school is. ,,Dit speelt in heel Hilversum.”

Een maand geleden hebben volgens Van de Berg alle besturen van het voortgezet onderwijs in Hilversum een gesprek gehad met burgemeester Pieter Broertjes over harddrugs. ,,Er rijden hier scootertjes rond met gasten die dealen, ook in de buurt van scholen waaronder die van ons. Hilversum wil dat in samenwerking met scholen, politie en jeugdzorg aanpakken. Daar ging dat gesprek over. Vervolgens kregen wij twee weken later via een jeugdarts van de GGD het signaal dat er bij ons op school harddrugs wordt gebruikt. Toen hebben wij besloten ouders in te lichten en hen te vragen het gesprek hierover aan te gaan met hun kind en alert te zijn.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen