Een nieuwe riolering, dus pakt de gemeente meteen zes straten aan in Den Oever

Den Oever

Hollands Kroon gaat halverwege dit jaar zes straten in Den Oever opknappen. Het gaat om de Breehornstraat, Oosterkruisweg (deels), Visjagerstraat, Vlieterstraat, Zuiderzeestraat en Zwinstraat (deels).

De werkzaamheden zijn voornamelijk de aanleg van een nieuwe riolering, het vernieuwen van de bestrating, het vervangen van de verlichting en het opnieuw inrichten van het openbare groen.

De Breehornstraat, tussen Zuiderzeestraat en Oosterkruisweg, krijgt een nieuwe indeling. Zo komen er bijvoorbeeld zogenoemde langsparkeervlakken aan de oostzijde van de straat. Bij de kruisingen met de Zwinstraat, IJsselmeerstraat, Zuiderzeestraat, het hofje en de Oosterkruisweg komen er plateaus. In de Vlieterstraat verdwijnt de bestaande drempel bij nummer 4.

Straatbakstenen

Op de Zwinstraat komt een wegversmalling en komen plateaus bij de kruisingen met de Breehornstraat, Robbenoordstraat en Vlieterstraat. Om het authentieke karakter van de Zwinstraat te benadrukken, worden de straat en de parkeervakken gemaakt met straatbakstenen.

Op de website denoever.hollandskroon.nl is meer te lezen over het werk. Betrokkenen kunnen daar ook laten weten wat ze van de nieuwe inrichting vinden.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.