73 nieuwe coronabesmettingen in Noordkop vastgesteld. Voor de vijfde dag op rij geen nieuwe ziekenhuisopnames of overledenen gemeld

Schagen

In de Noordkop zijn woensdag 73 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er 21 meer dan een dag eerder.

De nieuwe positief geteste personen zijn 27 inwoners van de gemeente Den Helder, 26 van Schagen, achttien van Hollands Kroon en twee Texelaars. Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

Na drie dagen op rij zonder nieuwe gevallen zijn er op Texel dus toch weer bewoners besmet geraakt. Op het eiland is het virus nu, ruim een jaar na de uitbraak, bij 376 mensen ontdekt. In totaal is er in de Noordkop sinds maart 2020 bij 12.234 inwoners een besmetting geconstateerd.

In de regio Alkmaar zijn woensdag 93 nieuwe coronabesmettingen ontdekt. In West-Friesland zijn 88 nieuwe besmettingen opgedoken. De teller met aantal mensen die sinds de uitbraak medio maart in Noord-Holland Noord corona hebben gehad of nog hebben komt daarmee op 54.298.

Intensive care

Er zijn voor de vijfde opeenvolgende dag geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, dus dat aantal blijft op 154 staan. In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel 43 coronapatiënten: twaalf op de intensive care en 31 op verpleegafdelingen.

Voor de vijfde dag op rij zijn er in de regio geen nieuwe virusgerelateerde sterfgevallen doorgegeven. Tot dusverre zijn in de Noordkop 124 coronadoden te betreuren.

Lees ook: Hoera, een uitnodiging voor vaccinatie! O wacht, met AstraZeneca...

Lees ook: Aantal coronabesmettingen blijft stabiel laag in de Noordkop. Al vier dagen geen ziekenhuisopname of sterfgeval gemeld

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.