’Pling’, klinkt het keer op keer. Boekingen en reacties stromen binnen bij bed & breakfast in Twisk na deelname aan populaire televisieprogramma. ’Nachthemd van René is talk of the town’

Gerda en René (links) met de andere kandidaten van Bed & Breakfast. ,,Het was heel gezellig met elkaar.”
© Foto Omroep Max
Twisk

’Pling’, klonk het keer op keer op de computer. Weer een nieuwe boeking erbij. En ook de reacties bleven binnenstromen na de uitzending van Bed & Breakfast waarin René Smit en Gerda Blom uit Twisk hun opwachting maakten.

Voorafgaand aan de dit keer volledig Noord-Hollandse aflevering - naast Twisk werden ook Westbeemster en Den Burg bezocht - kwamen vrienden, collega’s en familieleden al massaal bij het West-Friese stel in de lucht.

Om te laten weten dat ze er helemaal klaar voor zaten. En ook na afloop bleven de mailtjes en appjes binnenstromen. ,,Nu nog steeds”, zegt Gerda Blom bijna een week later. ,,Honderden reacties hebben we gekregen. Ook van mensen die we uit het oog verloren waren. ’Hé, we zagen jullie op tv.’ Heel leuk.”

(Tekst gaat door onder de foto)

In de bed & breakfast zijn de eeuwenoude balken nog te zien.
© Archieffoto Marcel Rob

,,Grappig genoeg kregen we ook vragen over van welk merk het dekbedovertrek is dat op het bed lag”, vervolgt ze. ,,En waar ze die groene vazen kunnen vinden.” Blom lacht. ,,En het nachthemd van René is the talk of the town. Hij draagt zo’n lange, tot op z’n knieën. Daar kreeg hij veel reacties op.”

Maar ook de reserveringen bleven niet uit. ,,Er belde zelfs iemand dezelfde avond nog. Om kwart over elf. Tot september zitten we volgeboekt. Dat is natuurlijk vooraf wel een beetje de insteek geweest. Maar we hadden geen idee wat we precies konden verwachten.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Theaterkerk Hemels in Twisk, nu ook razend populair als bed & breakfast.
© Archieffoto Marcel Rob

De bed & breakfast op de zolder van de kerk die ze eind 2017 kochten, maakte ook bij de andere kandidaten van het populaire programma indruk. René en Gerda werden uitgeroepen tot winnaars van de week. ,,Dat was natuurlijk helemaal fantastisch. Maar we vonden het sowieso heel leuk om mee te maken. Het was erg gezellig met elkaar en zo zie je ook eens hoe het er achter de schermen aan toegaat bij zo’n tv-programma.”

Lees ook: ’Nog zoveel mooie plannen’ met prijswinnaar Theaterkerk Hemels in Twisk

Lees ook: Door coronacrisis meer kerken in de verkoop, René en Gerda wonen hemels in oude kerk

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen