Premium

Plant in plaats van laatste blok; Geluidswal langs A27 bij Eemnes net niet op tijd klaar, maar toch is buurt blij. Eindelijk een barrière tegen de herrie

Wethouder Theo Reijn (midden) prijst buurtbewoners Gräve en Reijngoud bij de symbolische voltooiing van de geluidswal langs de A27 in Eemnes.
© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS
Eemnes

Hij had al helemaal klaar moeten zijn, maar dat is net niet helemaal gelukt. Er ontbreken nog een paar blokken. Daarom dichtte wethouder Theo Reijn van Eemnes woensdagochtend symbolisch het laatste gat in de nieuwe geluidswal langs de A27 ter hoogte van het Eiland van Eemnes. Daarmee kwam een einde aan dertien jaar strijd van de bewoners van dat Eiland.

Het werk dat in november vorig jaar begon, ligt vrijwel op schema. Deze week is de geluidswal echt klaar, zo verzekeren de mensen van Fronik en Strukton, de aannemers die aan de wal werken. Dat lijkt ook aannemelijk, want het is nog slechts een handjevol blokken dat ontbreekt in het bouwwerk dat de bewoners van het Eiland van Eemnes moet vrijwaren van de ergste herrie van het op de A27 voorbij razende verkeer.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen