Meevaller voor AZ: schorsing van aanvoerder Teun Koopmeiners valt minimaal uit

Teun Koopmeiners.
© Foto ANP/Olaf Kraak
Alkmaar

De KNVB heeft Teun Koopmeiners voor één wedstrijd geschorst. De aanvoerder van AZ kreeg zaterdag in de uitwedstrijd tegen Willem II een rode kaart.

Door de minimale schorsing hoeft AZ Koopmeiners alleen komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Sparta te missen. In de wedstrijd daarna, Ajax-AZ op 25 april, kan hij er alweer bij zijn.

Koopmeiners kreeg tegen Willem II al in de vijfde minuut een rode kaart voor een overtreding op Vangelis Pavlidis. Hij probeerde na een slechte balaanname de bal te heroveren, maar raakte daarbij Pavlidis vol op de enkel. „Het was totaal niet mijn intentie om mijn tegenstander vies te raken. Het was gewoon heel ongelukkig”, zei Koopmeiners na de wedstrijd. Hij hoopte dat de aanklager betaald voetbal de overtreding ook zo zou beoordelen en dat de schorsing niet te hoog zou uitvallen.

De rode kaart van Koopmeiners was de snelste rode kaart van AZ in de eredivisie ooit. AZ won de wedstrijd in Tilburg overigens wel (0-1), hoewel het dus 85 minuten met tien man speelde.

In de AZ-podcast van het Noordhollands Dagblad van deze week gaat het ook over Teun Koopmeiners:

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen