Aantal nieuwe coronagevallen gedaald afgelopen etmaal

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal gedaald. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) telde tussen maandagochtend en dinsdagochtend 5592 positieve tests, 273 minder vergeleken met vorige week dinsdag.

Ook vergeleken met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen is het aantal nieuwe besmettingen gedaald. In de afgelopen week registreerde het RIVM gemiddeld 6884 besmettingen per etmaal.

Op maandagen en dinsdagen ligt het aantal nieuwe gevallen vaak onder het weekgemiddelde doordat minder mensen zich in de weekeindes laten testen. In de loop van de week komt het aantal nieuwe gevallen boven dat gemiddelde uit.

Aantal sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met 20. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Maandag werden 8 overlijdens geregistreerd.

In Amsterdam en Den Haag werden de meeste besmettingen vastgesteld afgelopen etmaal, respectievelijk 231 en 206. In Rotterdam werden 188 nieuwe coronagevallen geteld, in Utrecht 175 en in Tilburg 119.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,3 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van meer dan 16.600 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.