Wijkertunnel richting Amsterdam tijden lang afgesloten wegens ongeluk met vier voertuigen [update]

© Ko van Leeuwen
1/4
Beverwijk

De Wijkertunnel is vanaf 14.50 uur afgesloten in zuidelijke richting vanwege een ongeluk met meerdere voertuigen. De tunnelbuis blijft tot 18 uur dicht, meldt Rijkswaterstaat.

De traumahelikopter is geland. Volgens de ANWB zijn vier auto’s bij het ongeluk betrokken. In Beverwijk staat het verkeer op diverse wegen vast.

Een dag later meldt de politie dat het ongeval ontstond nadat een weggebruiker vaart minderde voor een motorstoring. Dat werd te laat opgemerkt door het achterliggende verkeer, dat bovenop de afremmende weggebruiker knalde. Een van de inzittenden van de voertuigen raakte bekneld en moest met assistentie van de brandweer bevrijd worden. De bestuurder is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Rijkswaterstaat had tot circa 18:00 uur nodig om de schade in de tunnel op te ruimen.

Verkeer dat vaststaat in en voor de tunnel wordt door Rijkswaterstaat weggeleid via een dienstweg bij de tunnel.

Verkeer richting Haarlem/Amsterdam wordt geadviseerd om via de Velstertunnel (A22) te rijden. De pont in Velsen-Noord heeft vertraging omdat veel automobilisten op die manier naar de overkant van het kanaal willen komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen