Voetbalclub Always Forward valt in de prijzen bij 100-jarig bestaan: Eenhoornzegel van gemeente, KNVB-trofee en Koninklijke Erepenning

Arthur van Dijk overhandigt een zilveren penning met beeltenis van de koning.
© Foto Always Forward
Hoorn

Zowel KNVB-ambassadeur Rob Twuijver en wethouder Kholoud Al Mobayed van de gemeente Hoorn als de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk zijn zaterdag langs geweest bij Always Forward om de club te feliciteren met het 100-jarig bestaan. Dat leverde voorzitter Willem Kluft een aantal bijzondere trofeeën op.

Vanwege het coronavirus deden zij de club een voor een aan. Twuijver kwam als eerste, speechte en bood daarna namens de voetbalbond een in glas uitgevoerde trofee aan, die het bijzondere jubileum van de club markeert.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een KNVB-troffee markeert het 100-jarig bestaan van Always Forward.
© Foto Always Forward

Erepenning

Daarna volgde Van Dijk. De Commissaris van de Koning hield een toespraak waarin hij Always Forward complimenteerde met de goede zorg voor de jeugd in het grote aantal jeugdteams. De diversiteit van de verenigingsactiviteiten werd hierin ook geroemd. Hij wenste de club toe dat de droom om de tweede klasse te bereiken in vervulling zou gaan.

(Tekst gaat door onder de foto)

De Koninklijke onderscheiding en zilveren penning die Arthur van Dijk overhandigde namens koning Willem-Alexander.
© Foto Always Forward

Kluft ontving uit zijn handen een officiële verklaring waarin staat dat de club is - namens de koning- is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. Daarbij hoorde een zilveren penning met de beeltenis van de koning.

Lees ook: Grootste voetbalclub van Hoorn staat stil bij eeuwfeest. Honderdjarig Always Forward met jubileumtoer door centrum

Eenhoornzegel

Tot slot kreeg Kluft de felicitaties van wethouder Kholoud Al Mobayed, die namens het gemeentebestuur was gekomen. Zij noemde Always Forward ’een belangrijke partner in de uitvoering van het gemeentelijk sportbeleid’.

(Tekst gaat door onder de foto)

Wethouder Kholoud Al Mobayed verrast voorzitter Willem Kluft met de Eenhoorn Zegel.
© Foto Always Forward

„Complimenten voor de inzet van de vele vrijwilligers die de vereniging op zo’n hoog niveau doen functioneren, de maatschappelijke uitstraling van de club en de band met de wijk waarin het sportcomplex is gelegen. De waardevolle functie voor de jeugd door goede opvang en verantwoorde begeleiding”, aldus de wethouder.

De wethouder bracht haar waardering voor de talrijke vrijwilligers, de bestuurders en leden van de jubilerende club over in de Eenhoorn Zegel van 1000 euro.

Verschillende beelden in de stad werden gehuld in een jubileumtenue van Always Forward.
© Foto Always Forward

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen