Zijgevel van woning in Den Helder laat los door rukwinden, instortingsgevaar geweken [update]

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

1 / 5
Van onze verslaggevers
Den Helder

Het kwam als een flinke verrassing voor de bewoners: de bewegende gevel van een hoekwoning aan de Janzenstraat. Door de harde strom van maandagavond dreigde er instortingsgevaar.

Door forse windstoten bewoog een deel van de zijgevel. Overburen merkten de beweging op en waarschuwden de bewoners. ,,We zijn net klaar met het renoveren van ons huis, dan verwacht je niet dit’’, zegt de bewoonster daags na het incident. De bewoners hebben zelf de brandweer gebeld.

De brandweer heeft de omgeving maandagavond, waaronder een kruispunt en een plein, afgesloten. Bouw- en het woningtoezicht van de gemeente is ook geïnformeerd.

Later op de avond bleek dat het grootste instortingsgevaar geweken is, maar dat de gevel waarschijnlijk wel deels gerenoveerd moet worden. Een aannemer heeft een tijdelijke noodvoorziening gemaakt.

© GLOCALmedia

Het KNMI waarschuwde eerder op de avond voor windstoten tot en met honderd kilometer per uur, lokale gladheid en winterse buien.

Lees ook: Stormschade op het strand bij Castricum, onderdelen van strandhuisjes vliegen rond, strandpaviljoen dreigt in zee te verdwijnen [video]

© GLOCALmedia

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.