Julian, de zoon van Bibian Mentel, bedankt aanwezigen van erehaag: ’Mooi afscheid’

Julian (links) samen met de echtgenoot van Bibian, Edwin Spee, tijdens de crematie van de sportvrouw.
© ANP / Remko de Waal
Loosdrecht

Julian van de Kamp, de zoon van de maandag overleden Bibian Mentel, heeft via Instagram iedereen bedankt die aanwezig was bij de erehaag van de drievoudig Paralympisch snowboardkampioene.

Zaterdag was de crematie in Laren van de door kanker geteisterde sportvrouw. Honderden mensen waren aanwezig bij het indrukwekkend laatste eerbetoon. Velen daarvan stonden met witte en rode rozen en tulpen in de hand langs de afscheidsroute van Bibian. Vanuit Loosdrecht via Hilversum reed de rouwstoet naar het crematorium in Laren. Julian noemde het op Instagram stories een ’mooi afscheid’ van zijn moeder. Daarbij deelde hij een foto van een bloemenzee op een steiger.

(Tekst loopt door onder de foto)

© Foto: instagram Julian van de Kamp

De crematie vond vanwege de beperkingen door het coronavirus in besloten kring plaats in Laren. Maar de familie wilde vrienden, kennissen en andere belangstellenden toch de gelegenheid geven afscheid te nemen van de sportvrouw.

Bibian overleed op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De sportvrouw werd op 27-jarige leeftijd al getroffen door botkanker. Daardoor moest haar onderbeen worden geamputeerd. Ze groeide uit tot een paralympisch icoon met drie gouden medailles. Haar overlijden leidde tot een stroom aan reacties van sporters, politici en bekende Nederlanders, die allen haar positivisme, doorzettingsvermogen en veerkracht roemden. Ook de mensen die de afscheidsroute bijwoonden, konden geen kwaad woord bedenken over de snowboarder. „Ze heeft zoveel mensen geïnspireerd, en laten zien hoe je met tegenslag kunt omgaan.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen