Basketbalsters Den Helder nog twee haltes verwijderd van koppositie in play-offs

Sarah Curran en Sanne van Poelgeest (15) speelden vooral in de tweede helft een belangrijke rol tegen Cangeroes.
© Archieffoto Peter van Aalst
Den Helder

Dozy BV Den Helder heeft het laatste stukje naar de finish van de reguliere basketbalcompetitie bij de vrouwen ingezet met een afgetekende 94-66 zege op Cangeroes Utrecht. Maandag wacht met Lekdetec Bemmel een grotere hobbel in de missie om als koploper met het maximale thuisvoordeel de play-offs in te gaan.

Het is spannend in de top van de eredivisie. Waar drie ploegen op papier evenveel verliespunten hebben. Bemmel en Binnenland houden gelijke tred met Den Helder dat zaterdag 10 april op de laatste speeldag ook die andere concurrent nog, thuis, ontmoet.

In dat licht bezien was de opmaat van de paasdubbel een tussendoortje. De speelsters van de thuisclub benaderden dat in eerste instantie ook zo. Den Helder keek in de eerste helft zelfs tegen een achterstand van tien punten aan (26-36) voor er halverwege nog enigszins orde op zaken was gesteld (37-41).

Voor Mario Bennes was het zeker geen tussendoortje. ,,Die zijn er in deze fase van de competitie niet meer. Cangeroes is bovendien gewoon een goede ploeg die voor iedereen nog een lastige tegenstander kan zijn in de play-offs.’’

Aangespoord door de coach nam Den Helder het duel na rust veel meer serieus en stond de visite uit Utrecht toen nog vijfentwintig punten toe. Met name Sanne van Poelgeest had er in die fase zin in. Bij 45-41 was de tegenstander achterhaald en ondanks nog een serie van vijf, op zes, gemiste vrije worpen bij 56-52 kwam de titelfavoriet niet meer in gevaar.

Met name het laatste kwart, dat bij 63-58 begon en waar Cangeroes slechts acht punten liet noteren, stemde Bennes enigszins tevreden. ,,Dat begint te lijken op hoe we willen spelen.’’ Via 70-60 en 88-66 werd het uiteindelijk 94-66.

Topscorers Den Helder: Curran 23, Van Veen 13, Treffers 13 (10 rebounds), Fleuren 11, Van Poelgeest 10 (9 rebounds), Maaike Klein 10.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen