AZ-fans bedanken de werkers: ‘Een megatruss op het stadion, dan ook een megataart voor de bouwers’

De AZ-fans René Stoop, Sent Schoonhoven, Ruud Ket en Geoffrey Put en BAM-manager Ronald Mulder (rechts) met de taarten. Op de taarten staat een foto van het AZ-stadion.
© Foto Theo Brinkman
Alkmaar

Een week nadat de megatruss (die grote witte boog) op het AZ-stadion werd gezet, hebben AZ-supporters de bouwers een grote taart gebracht. ,,Meestal krijgen de hoge piefen de waardering. Wij dachten ‘laten we de mannen bedanken die aan het dak hebben gebouwd’’, zegt René Stoop, een van de initiatiefnemers.

De fans hebben er geen half werk van gemaakt. De taart is zó groot dat ze een karretje gebruiken om hem van de parkeerplaats naar de bouwplaats te brengen. Er kunnen vijftig stukken van gesneden worden. ,,Ja, als zij een megatruss op het stadion zetten, komen wij met een megataart. Als je het doet, moet je het goed doen’’, zegt Stoop.

’Veilig gevoel’

Hij weet zeker dat hij namens alle 17.000 supporters spreekt als hij AZ en de bouwers bedankt voor het prachtige nieuwe stadion ’en het veilige gevoel’ dat dat geeft. ,,Op 10 augustus 2019 kwamen we terug uit Odessa, waar we naar de Europese wedstrijd van AZ waren geweest. Tijdens onze pitstop in Brussel kregen we allemaal appjes binnen met foto’s van het ingestorte dak. Dan moet je wel even slikken. Wat nu? Hoe nu verder met de club? Nou, het is allemaal goedgekomen, het ziet er schitterend uit.’’

Kicken

Stoop meldde zich donderdagochtend met medesupporters Sent Schoonhoven, Ruud Ket en Geoffrey ’Goof’ Put bij de BAM-keet naast het stadion. Daar nam Ronald Mulder, uitvoeringsmanager van BAM, de megataart in ontvangst. ,,Vreselijk leuk dit, jongens, heel erg bedankt. Zelf kom ik uit Ursem. Voor mij is het ook kicken, dit stadionproject. Dat geldt voor meer medewerkers uit deze regio’’, zegt Mulder.

BAM Bouw en Techniek is de hoofdaannemer die de verbouwing van het AZ-stadion voor zijn rekening neemt. Het bedrijf is daarbij geholpen door ASK Romein (staalbouw) en andere onderaannemers. Vorig jaar mei tekenden AZ en BAM een overeenkomst voor de klus, waarna in de zomer de werkzaamheden begonnen.

(Tekst gaat verder na de foto)

De taart met de foto van het vernieuwde AZ-stadion erop.

Vorige week woensdag vond het hoogtepunt van de werkzaamheden plaats. De megatruss, de in het oog springende witte boog die al maanden voor het stadion lag, werd over het hoofdgebouw heen op zijn plek gehesen. Twee gigantische kranen van het bedrijf Mammoet waren nodig om de klus te klaren.

Waarland

De vier supporters, die bij de AZ-fans van de ’Waarland-busgroep’ horen, hebben ook nog een tweede taart meegenomen. Die is voor het AZ-personeel. Het liefst hadden de fans de taart meteen vorige week woensdag al gebracht, maar dat was om veiligheidsredenen niet mogelijk. ,,Er mochten vanzelf maar weinig mensen op het terrein zijn op de dag dat die boog omhoog ging’’, vertelt de Westfriese Stoop.

De megatruss steunt op twee bokken in de hoeken van het stadion. Aan de megatruss komt het dak boven de hoofdtribune te hangen. De werkzaamheden zijn in volle gang, ook op de andere tribunes. Het is nog niet bekend wanneer alles klaar is.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen