Premium

Boyd van der Vuurst de Vries mist resterende duels Den Helder Suns in Elite A. Geblesseerde basketballer kan bekertoernooi en play-offs wel halen

Boyd van der Vuurst de Vries, hier in actie op bezoek bij Zwolle, moet niet alleen de thuiswedstrijd met de Suns tegen de regerende landskampioen zaterdag missen.
© Archieffoto
Den Helder

Den Helder Suns kan naar verwachting een kleine maand niet beschikken over Boyd van der Vuurst de Vries. De aanvoerder viel woensdag in het laatste kwart tegen Den Bosch uit met een schouder uit de kom.

Aanvankelijk was er de vrees dat hij de rest van het seizoen zou moeten missen. Onderzoek in het ziekenhuis wees echter uit dat er geen sprake is van scheurtjes of andere schade aan of rond het gewricht. In het gunstigste geval kan coach Peter van Noord eind deze maand, als er op de kalender van de eredivisieploegen ruimte is gecreëerd voor een bekertoernooi, zijn schutter weer speeltijd geven. In dat geval zou hij begin mei als de play-offs beginnen weer volledig speelklaar kunnen zijn.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen