Veel mensen denken dat het een 1 april-grap is, duizend vaccinaties op één dag in Schagerbrug. ’Maar de officiële uitnodigingen vallen komende week toch echt op de mat’

© Foto René Pop

Cas Broxterman
Schagerbrug

Tja. Krijgt Wim Vonk ineens een paar bezorgde telefoontjes, omdat mensen in de krant hebben gelezen dat er gevaccineerd gaat worden in Schagerbrug. Duizend prikken op één dag. ,,Mensen vinden het maar raar dat het kan in Schagerbrug. Als dit een 1 april-grap is, dan is het wel een héél slechte, zeggen ze.”

Eerder dan begin volgende week vallen de officiële uitnodigingen voor een vaccinatie niet op de mat bij zo’n 950 inwoners van de voormalige gemeente Zijpe. Ze mogen zich volgende week vrijdag dan melden voor een prik bij sporthal De Molentocht in Schagerbrug.

,,Eerder kon niet”, zegt Vonk, een van de initiatiefnemers. ,,Maar de uitnodigingen gaan toch echt op de mat vallen. We willen voorkomen dat het als een grap wordt gezien. Het is juist heel mooi dat dit gebeurt in ons prachtige Skagerbrug.” Een groep samenwerkende huisartsen in de oude gemeente Zijpe gaan de prikken zetten bij mensen in de leeftijdsgroep van 60 tot 65 jaar.

De Molentocht.© PR-Foto

Lees ook: Huisartsen in de Zijpe willen in een dag duizend zestigpussers vaccineren in een sporthal: ’Best een uitdaging’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.