Heemskerkers boven de achttien en met een uitkering kunnen via sport en workshops beter een baan krijgen, is het uitgangspunt van Bewegend naar Werk

Een groep deelnemers aan een soortgelijk project.
© foto aangeleverd
Heemskerk

Heemskerkers met een uitkering kunnen vanaf 12 april meedoen met het project Bewegend naar Werk. De deelnemers krijgen negen weken lang een kennismaking (sporten, workshops) op het gebied van presenteren, gezonde voeding, solliciteren en geldzaken.

Bedoeling is dat zij zich daarmee richten op een nieuwe stap richting werk. Minimaal twee dagdelen in de week wordt er gesport en in één dagdeel wordt er in de workshops kennis opgedaan om de leefstijl te verbeteren.

Via sport wordt de lichamelijke en geestelijke fitheid verbeterd en in workshops wordt er gewerkt aan solliciteren en presenteren, voeding en gezond koken, lifestyle, budgetcoaching en meer. Het gevolg is een toegenomen zelfvertrouwen bij de meeste deelnemers.

Bij soortgelijke projecten had 85 procent na afronding stappen gemaakt naar werk, werkervaring, een stageplek of een nieuwe opleiding. Bewegend naar Werk is een samenwerking tussen MEE & de Wering, Heliomare, Fit4U2 en Team Sportservice. Deelnemers moeten ouder zijn dan 18, een uitkering hebben en niet leerplichtig zijn. Voor info: r.wijnker@meewering.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen