Toch een avondvierdaagse in Heemskerk en Beverwijk ondanks corona. Met unieke ’Home Edition’; Loop de vierdaagse op je eigen moment

De laatste coronavrije avondvierdaagse was in juni 2019.

De laatste coronavrije avondvierdaagse was in juni 2019.© Foto Heleen Vink

Van onze verslaggever
Beverwijk

De avondvierdaagse zoals we die kennen gaat niet door vanwege het coronavirus. Maar er is een alternatief met de ’Home Edition Beverwijk en Heemskerk’; Je eigen avondvierdaagse lopen op je eigen moment.

Tussen 29 maart en 30 juni 2021 kunnen de kinderen van Beverwijk en Heemskerk hun eigen avondvierdaagse lopen, volledig coronaproof. Dat is mogelijk gemaakt door WSV Avondvierdaagse Noord-Holland, de Koninklijke Wandel Bond Nederland en eRoutes. Dankzij een speciale app lopen de kinderen hun eigen route op hun eigen moment en wordt drukte en groepsvorming voorkomen.

Inschrijven kan via internet. Vervolgens kunnen de deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten!

De KWBN introduceerde de Avond4daagse – Home Edition vorig jaar. Door het hele land deden bijna zestigduizend wandelaars mee. Het leverde vele enthousiaste reacties op en een compliment van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Om er wel een prestatie van te maken, moeten de deelnemers de vier wandeldagen binnen een peiode van twee weken lopen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus ook overdag. En na afloop is er de officiële Avondvierdaagse medaille.

Inschrijven voor Heemskerkers kan hier.

Inschrijven voor Beverwijkers kan hier.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen