Met grappig filmpje roept Gooise Meren jongeren op om mee te denken over het jeugdbeleid: ’Belangrijk om jullie stem mee te nemen’ [video]

Wethouder Geert-Jan Hendriks zoekt jongeren.
© Still uit filmpje gemeente Gooise Meren
Gooise Meren

Jongeren in Gooise Meren hebben begin dit jaar in een filmpje aangegeven hoe zij denken over hun woonomgeving. Deze week hebben ze van jeugdwethouder Geert-Jan Hendriks antwoord gekregen middels, jawel, ook een filmpje.

De gemeente Gooise Meren wil de jongeren graag betrekken bij het opstellen van de nieuwe jeugdnota. ’Klinkt heel stoffig, maar dat is het niet’, zegt Hendriks in het grappig gemonteerde filmpje.

In die jeugdnota moet komen te staan wat jongeren belangrijk vinden. ’Daarom zoeken we jou, om mee te praten over de jeugd en jongeren. Want het is heel belangrijk dat we daarin jullie stem meenemen’.

Naam burgemeester

In de film die stichting STAD met zestien jongeren maakte, vertellen de 13 tot 25-jarigen wat ze wel en niet leuk vinden aan hun leefomgeving, wat ze missen en wat ze bezighoudt of juist niet. Zo wist niemand de naam van de burgemeester van Gooise Meren te noemen.

Met een knipoog neemt de gemeente dat aspect mee in het filmpje over de jeugdnota dat opgenomen is bij de skatebaan in Bussum. Hendriks toont daarin een foto van de burgemeester. ’Dit is Han, Han ter Heegde, de burgemeester van Gooise Meren. Maar ja, die heeft helemaal niks te zeggen over jeugd en jongeren’.

De jongeren gaven in hun film ook aan dat de gemeente wel wat actiever kan zijn op social media. Daarom kunnen alle jongeren onder andere via Facebook en Instagram het filmpje zien en daar ook hun ideeën en behoeftes achterlaten. Het is de bedoeling dat de jeugdnota in de tweede helft van dit jaar klaar is.

In gesprek met jongeren.
© Still uit filmpje gemeente Gooise Meren

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen