Nikita Tromp (Ajax) behoort volgens NXGN bij beste voetbaltalenten van de wereld. Bij de mannen staan vijf spelers van Ajax in de top 50 [video]

Nikita Tromp met haar NXGN-trofee.
© Foto NXGN
Beverwijk

Nikita Tromp staat op de tweede plek in de jaarlijkse NXGN-lijst van de grootste voetbaltalenten van de wereld. De 18-jarige Beverwijkse aanvalster van Ajax moet alleen de Zweedse Hanna Bennison voor zich dulden.

Tromp speelt sinds dit seizoen weer bij de vrouwen van Ajax, nadat ze een ’tussenjaar’ had bij PEC Zwolle. De 18-jarige speelster viel al op door Vivianne Miedema bij Oranje onder 17 uit de recordboeken te spelen.

In 23 internationale wedstrijden voor het nationale jeugdteam scoorde de Noord-Hollandse spits maar liefst 31 keer. Dit seizoen is Tromp bij Ajax goed voor vier goals in twaalf wedstrijden.

Ze hoopt zich bij Ajax in de kijker te kunnen spelen bij een buitenlandse club, zei ze eerder tegen deze krant.

Beverwijkse jeugdinternalional Nikita Tromp (18) ziet Ajax als ideale tussenstap: ’Ik wil over drie jaar graag in het buitenland spelen’

Tromp is de enige Nederlandse vrouw in de top 10 van Goal.com. Bij de mannen staan er zeven Nederlanders in de top 50.

(Tekst gaat door onder de video)

Van Ajax zijn dat Ryan Gravenberch (7e plek), Brian Brobbey (30), Devyne Rensch (37), Sontje Hansen (42, Hoorn) en Kenneth Taylor (46, Heiloo).

De andere Nederlandse spelers zijn Mo Ihattaren van PSV (9) en Ki-Jana Hoever van Wolverhampton Wanderers (33), oud-speler van Ajax.

Sontje Hansen.
© Foto NXGN

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen