Twee auto’s klappen op elkaar op N9 bij Julianadorp, twee bestuurders naar ziekenhuis

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

1 / 5
Internetredactie
JULIANADORP

Bij een inhaalactie op de N9 ter hoogte van Julianadorp zijn zondagavond rond half negen twee auto’s op elkaar geklapt. De twee bestuurders van de in totaal drie voertuigen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een derde bestuurder werd aan de zijkant van het voertuig geraakt door de uitwijkende auto.

De bestuurder, komende vanuit Den Helder, haalde in omdat er in de berm van de weg een politiewagen en een berger geparkeerd stonden na een eerder ongeval. Een van zijn tegenliggers kon nog uitwijken, een ander niet. De inhalende bestuurder kwam bovenop de andere weggebruiker terecht. Na de klap begon een van de drie voertuigen te roken. De brandweer heeft een controle uitgevoerd, maar hoefde niet te blussen. Mogelijk ontstond het roken door een storing in de elektra van de auto.

© GLOCALmedia

In totaal zijn twee bestuurders met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. De andere bestuurder hoefde niet mee naar het ziekenhuis, het voertuig waarmee de bestuurder reed is echter wel beschadigd geraakt.

De N9 is voorlopig volledig afgesloten tussen de afslagen Julianadorp-Zuid en Julianadorp voor berging van de twee voertuigen en verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Weggebruikers kunnen omrijden via de Parallelweg of via de kern van Julianadorp.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.