Poppodium Pardoes in Hoogwoud voorlopig huiskamer voor 25 jongeren

Wiebo Beenen: ,,Lekker chillen met elkaar.’’
© Archieffoto Jaap van der Pijll
Hoogwoud

Poppodium Pardoes wordt voorlopig elke dinsdag- en woensdagavond omgetoverd tot een huiskamer waar telkens 25 jongeren tussen de 11 en 17 jaar welkom zijn. Zolang een avondklok geldt, is de huiskamer open van 18.30-20.30 uur.

Tijdens de avonden staan thee, limonade en chips klaar en wordt mogelijk een hartig hapje bereid. Voor jongeren die de behoefte hebben om in deze moeilijke tijden hun hart te luchten, is elke dinsdag een medewerker van het wijkteam aanwezig.

Initiatiefnemer en opbouwwerker Wiebo Beenen licht toe: „De avonden worden begeleid door vrijwilligers uit de Award-groepen. Zij verzorgen ook elke avond een klein programma. Voor de rest kan de jeugd met inachtneming van alle voorgeschreven maatregelen lekker chillen met elkaar. Uit de geluiden die ik hoor, heeft de jeugd daar enorm veel behoefte aan: gewoon weer even bij elkaar komen, in plaats van achter een scherm te zitten.”

Vanwege de veiligheid kunnen per avond niet meer dan 25 jongeren naar binnen. „Je moet je van tevoren aanmelden’’, waarschuwt Beenen. ,,Dus ik denk dat vrienden onderling wel contact zullen hebben over wie wanneer gaat. Tijdens de avondjes kan men ook plaatjes draaien en verzorgt Radio Opmeer uitzendingen met veel muziek. Het is wat kleinschalig, maar dat kan nu eenmaal niet anders. Het is beter dan helemaal niets doen.”

De avonden zijn alleen toegankelijk voor jongeren uit de gemeente Opmeer. Aanmelden kan via anverdan2020@gmail.com.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen