Startende vijf Den Helder Suns als collectief te sterk voor Feyenoord [video]

Den Helder

Na twee nederlagen heeft Den Helder Suns ook een eervolle vermelding te pakken in de Elite A van de basketbalcompetitie. Feyenoord Rotterdam ging voor de tweede keer dit seizoen onderuit in Sporthal Sportlaan, 84-79.

Dat was op zich al een opsteker voor de thuisclub die met nederlagen tegen Zwolle en Leiden aan de derde confrontatie op het hoogste niveau van de eredivisie begon. Terwijl de bezoekers juist prettige herinneringen uit het recente verleden meenamen in de vorm van zeges op Groningen en Den Bosch.

Het werd geen drie op een rij in de wedstrijd waar de eerste helft in evenwicht bleef omdat de Helderse schutterij toen inactief was. Dat beeld veranderde in de tweede helft in een fase dat Rotterdam bij 36-46 het beslissende gaatje geslagen leek te hebben.

Driepunters van Tom Koopman, Bolden Brace en Boyd van der Vuurst, bovenop de mentaliteit waar de Helderse club altijd op terug kan vallen, waren nu wel van invloed op de score.

De inhaalrace was bij 51-51 voltooid waarna de Suns in de slotfase konden blijven vertrouwen op het schot en de onaflatende passie. Los van het hechte collectief dat op papier nog het best werd onderstreept. De volledige startende vijf eindigde in de dubbele cijfers.

Topscores Suns: Koopman 19, Brace 17, Van den Elzen 11, Brussen 11, Van der Vuurst de Vries 10

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen