Basketbalsters Den Helder hebben genoeg aan één overtuigend kwart

Utrecht

Dozy Den Helder heeft de serie uitwedstrijden in maart afgesloten met een 47-72 zege bij Cangeroes in Utrecht. Net als eerder deze week in Groningen werd de van een blessure herstelde Zoë Slagter weer minuten gegund.

Eén kwart van gasgeven volstond om een belabberde eerste helft weg te poetsen. De start was al ronduit slecht (12-13) maar het vervolg een titelkandidaat als Den Helder volstrekt onwaardig. Gedurende zeven minuten werd er in het tweede kwart zelfs niet gescoord. Bij 22-13 hielp een time out van de thuisclub uitgerekend de bezoeksters in het zadel naar de 24-27 ruststand.

Ongetwijfeld door coach Mario Bennes aangesproken op die ondermaatse prestatie zette Den Helder zijn tegenstander tegen de muur. In deze tien minuten werden net zoveel punten gemaakt als de hele eerste helft bij elkaar. Bij 34-54 was de wedstrijd die in theorie een formaliteit hoorde te zijn dat ook in de praktijk. Het verschil liep nog op naar een maximale kloof van vijfentwintig punten aan het eind: 47-72.

Kourtney Treffers liet 22 punten noteren. Kiki Fleuren (13) en Sarah Curran (10) schoten ook dubbele cijfers bij elkaar.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen