Premium

Verpleegkundige Linda (30) maakte de corona-uitbraak bij zorgcentrum Avondlicht in Hoorn van dichtbij mee. ’Het waren hele zware weken’

Verpleegkundige Linda Hopman: ,,Je laat je verdriet niet direct zien, maar het doet wel iets met je.’’
© Foto Jaap van der Pijll
Hoorn

Verpleegkundige Linda Hopman (30) maakte de corona-uitbraak bij Avondlicht van dichtbij mee en werd ook ziek. Toen ze terugkwam op de afdeling was een deel van de bewoners die ze verzorgde overleden. ,,Het waren hele zware weken. Ik denk dat als de rust straks helemaal terug is, dat ik dan echt pas kan stilstaan bij wat er is gebeurd.”

Voorafgaand aan de uitbraak is het werk druk maar te doen. ,,Het ging eigenlijk wel goed”, vertelt Linda. ,,Iedereen hield zich goed aan de corona-afspraken, mondkapjes op, afstand houden en handen ontsmetten, ook familieleden van bewoners.” Corona zorgt er wel voor dat de verpleegkundige ’constant op scherp staat’. „Je bent altijd met het virus bezig. Dat blijft, ook nu.” Met de bewoners die ze verzorgd heeft Hopman echt een band. Sommigen wonen er al jaren. ,,Je ziet ze elke dag en leert ze echt kennen, net als hun familieleden.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen