Basketbalsters Den Helder kunnen ondanks ruime zege weer niet overtuigen tegen een zwakke tegenstander

Haren

Overtuigend en met scherp spel winnen? Dat lukte wederom niet. Maar ook deze keer was de eindstand tegen Keijser Capital Martini Sharks ruim in het voordeel van de basketbalsters van Dozy Den Helder, 53-86. ,,Je zou bijna een kopie van het verslag van de vorige wedstrijd kunnen schrijven”, stelt trainer Mario Bennes.

Het is week in, week uit de vraag wanneer Den Helder het krachtsverschil in punten ook eens uitdrukt in goed spel. Bennes laat vaak genoeg merken dat er wat hem betreft een tandje bij mag. ,,Een coach ziet eigenlijk altijd ruimte voor verbetering”, stelt hij. Wat dat betreft ligt de vorige ontmoeting met Martini Sparks, precies tweeënhalve week terug, extra vers in het geheugen. Ook toen een winstpartij, maar niet tot volle tevredenheid bij Bennes. Het verschil mocht groter worden uitgedrukt. Het werd 99-57. Waarom lukte het niet om die nog puntloze ploeg uit Haren met zestig punten verschil van de mat te spelen?

De teneur na de ontmoeting van woensdagavond is hetzelfde: ,,Het verschil bleef steeds rond de dertig hangen. Dat moet tegen dit soort tegenstanders eerder vijftig zijn. Maar vooral in de tweede helft waren we daarvoor te slordig.”

De speelsters van Den Helder lieten zich al vroeg in de wedstrijd een paar keer in de luren leggen. Bij rust was het verschil desalniettemin 25 punten, 25-50. ,,Vijftig punten scoren in de eerste helft, qua productie is dat best oké”, vindt Bennes. ,,Maar de vraag is dan: wat ga je doen in de rust? Proberen die scherpte vast te houden, maar dat is lastig voor ons. We staan in de tweede helft vaak slordig te spelen. Als je écht gas geeft, moet je honderd punten kunnen maken.”

De eerste vijf minuten in het tweede kwart een duidelijk kantelpunt. Het stond binnen de kortste keren 20-39 en er volgde een time-out. De ’dubbele’ voorsprong bij rust was niet veel later een feit.

,,Natuurlijk ben ik tevreden”, zegt Bennes. ,,Een willekeurig team dat je uiteindelijk op 53 punten houdt, dat is oké. Maar we moeten op sommige vlakken echt beter.”

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen