Beeld en Geluid krijgt 459.428 euro van loterijspelers voor Mediacolleges en Mediacafés over actuele mediaverhalen

Eddie de Paepe
Hilversum

Beeld en Geluid heeft een cheque van 459.428 euro gekregen van de BankGiro Loterij. Dankzij deze bijdrage ontwikkelt het Hilversumse museum presentaties en programmering over media toen, nu en straks.

,,We zijn de deelnemers van de BankGiro Loterij ontzettend dankbaar”, reageert aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. ,,Deze bijdrage helpt ons enorm om iedereen in heel Nederland te trakteren op activiteiten over de uitdagende wereld van media. Samen met de BankGiro Loterij bouwen we aan het meest dynamische mediamuseum ter wereld, waar we onze bezoekers leren, verbazen en betoveren op hun persoonlijke reis door media.” Ook Onno Hoes, voorzitter Raad van Toezicht Beeld en Geluid, is content. ,,De BankGiro Loterij spant zich enorm in voor de culturele sector in deze zware tijden. Ik ben hen zeer dankbaar voor dit stabiele partnerschap!”

Mediacafés

Met de bijdrage organiseert Beeld en Geluid het komende jaar een reeks Mediacolleges en Mediacafés waarin actuele mediaverhalen worden belicht. Zo onderzoeken makers en deskundigen de rol van media in ons leven in de Mediacolleges en staat in de Mediacafés de collectie van Beeld en Geluid centraal, waarbij collectiespecialisten en conservatoren (recente en historische) ontwikkelingen in de media illustreren met beelden uit de schatkamer van Beeld en Geluid.

Nieuw museum

Het nieuwe museum van Beeld en Geluid, waaraan de BankGiro Loterij ook bijdraagt, opent najaar 2022 de deuren. In aanloop naar deze opening geeft Beeld en Geluid maandelijks een blik achter de schermen via de webserie (W)Auw van de bouw. Presentatrice Sosha Duysker gaat hierin op zoek naar de Wauw’s en de Auw’s die komen kijken bij het bouwen van een nieuw museum.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen