Meeste opzettelijke autovernielingen in Den Helder

© Archieffoto
Den Helder

In Den Helder worden verhoudingsgewijs de meeste auto’s opzettelijk beschadigd. 9,2 per duizend. Dat meldt advies- en vergelijkingsplatform Independer op basis van politiecijfers.

Koploper Den Helder wordt gevolgd door Zandvoort (8,2 per duizend), Rotterdam (7.9 per duizend) en Arnhem (7,6 per duizend).

In de provincies Noord- en Zuid-Holland en Limburg werden in 2020 het vaakst opzettelijk auto's beschadigd. Het gaat bijvoorbeeld om ingeslagen ruiten, het bekrassen van de lak en lekgestoken banden. Zuid-Holland is met bijna vijf vernielingen per duizend auto’s koploper, dat meldt advies- en vergelijkingsplatform Independer op basis van politiecijfers.

Bron: Independer

In Nederland werden vorig jaar 32.515 autovernielingen geregistreerd bij de politie, ruim vijf procent minder dan in 2019. Gemiddeld in Nederland gaat het om 3,7 vernielingen per duizend auto’s. Volgens Independer werden elk uur van de dag gemiddeld vier auto's opzettelijk vernield.

Autovandalisme komt het minst voor in de provincies Flevoland, Overijssel en Drenthe en op de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.