Hulpdiensten rukken massaal uit voor gaslek in Zaandam, woontoren ontruimd [update & video]

© Foto’s: DNP.NU
1/4
Zaandam

De hulpdiensten zijn maandagochtend massaal uitgerukt voor een gaslek in wooncomplex De Meerpaal op de Tjotterlaan in Zaandam. Het gaslek werd aangetroffen op de eerste etage, waarna de hele woontoren werd ontruimd.

In de toren, waar onder meer seniorenwoningen en een centrum voor dagbesteding zijn gevestigd, werd rond 10.15 uur een hinderlijke gaslucht geroken. De politie, brandweer en veel ambulances kwamen met spoed ter plaatse.

Zo’n honderd woningen werden uit voorzorg ontruimd. Een deel van de bewoners werd opgevangen in de recreatiezalen van het complex, anderen werden met twee lijnbussen naar een opvanglocatie in de buurt gebracht. Rond 13.00 uur mochten de bewoners weer naar hun appartementen terugkeren.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto: DNP.NU

De hoofdaansluiting van de gasinstallatie werd direct afgesloten, liet de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland al snel weten, maar toen bevond zich nog gas in de spouwmuur van het wooncomplex. De brandweer en monteurs van Liander werkten aan een oplossing.

De Veiligheidsregio waarschuwde op Twitter: ‘Blijf uit de buurt en geef hulpdiensten alle ruimte’. De Tjotterlaan werd met lint afgezet, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

De Meerpaal is maandagmiddag weer beschikbaar als vaccinatielocatie voor COVID-19. De geplande vaccinaties kunnen gewoon doorgaan, laat de Veiligheidsregio eveneens via Twitter weten.

© Foto: DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen