Het geloei van kettingzagen in Heemskerks park De Velst is begonnen. Bomen en struiken maken plaats voor de komst van 24 villa’s

De bomenkap op De Velst is in volle gang.
© Foto Ronald Goedheer
Heemskerk

In park De Velst in Heemskerk is maandagochtend een begin gemaakt met het omzagen van bomen en struiken voor de komst van 24 villa’s.

Veertien waardevolle en oude bomen waaronder essen en Italiaanse populieren, mogen voorlopig blijven staan. Tegen deze kapvergunning zijn 26 bezwaarschriften binnengekomen. Volgens planning is er 24 maart een digitale hoorzitting. Het advies van de commissie en de besluitvorming op het bezwaarschrift neemt ongeveer vier tot zes weken in beslag.

De villa’s komen aan de zuidkant van De Velst, energiezuinig en gasloos. Er komen drie hofjes met elk acht woningen die staan op zogeheten terpen. De villa's kosten vanaf 690.000 euro.

Compensatie

Omwonenden zijn fel tegen de ’aantasting van de groene long van Heemskerk’. Er komt wel compensatie voor terug in de vorm van kleine boompjes. Maar dat weegt niet op tegen het omhakken van bomen van een halve eeuw, aldus omwonenden.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen