Biden houdt donderdag tv-toespraak over corona

De Amerikaanse president Joe Biden houdt donderdag 11 maart voor het eerst sinds zijn aantreden een televisietoespraak op ‘prime time’. Het is dan een jaar geleden dat de eerste maatregelen werden ingevoerd om het coronavirus onder de duim te krijgen.

De Democraat zal ingaan op de talrijke "opofferingen" die Amerikanen zich het afgelopen jaar moesten getroosten en de vele doden die het virus in het land heeft geëist, zei zijn woordvoerder.

De Wereldgezondheidsorganisatie benoemde de virusuitbraak op 11 maart vorig jaar tot pandemie. De regering van toenmalig president Donald Trump kondigde twee dagen later maatregelen af. Zo werden de meeste van inwoners van Europa geweerd. "Deze week markeert een jaar sinds het land in feite dichtging." Het is volgens de zegsvrouw belangrijk om aan te geven welke stappen zijn gezet en welke vooruitgang is geboekt, en wat er verder staat te gebeuren.

In de Verenigde Staten zijn meer dan 525.000 mensen overleden door het virus, veel meer dan in welk land dan ook. Brazilië staat op de tweede plek met 265.000 sterfgevallen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.