Jong AZ tovert weer een konijn uit de hoge hoed, maar verliest wel van NAC

Wijdewormer

Het blijft jammer dat er ook bij wedstrijden van Jong AZ nog altijd geen toeschouwers mogen zijn. Ze zouden zich prima vermaken, want in de duels van Jong AZ gebeurt altijd heel wat.

Ook maandagavond was er weer genoeg te zien op sportpark Kalverhoek in Wijdewormer. Jong AZ, de nummer 18 van de eerste divisie, deed goed mee tegen NAC, dat vierde staat. Alleen de uitslag was vervelend voor de thuisploeg: 2-3. Daardoor blijft NAC in de race om promotie. De club uit Breda heeft vier punten achterstand op De Graafschap, dat tweede staat.

Regen

In de gestaag vallende regen deed Jong AZ in de eerste helft eigenlijk al heel goed mee met NAC, maar keek bij rust wel tegen een 0-2 achterstand aan. Via Kenzo Goudmijn en Mo Taabouni was Jong AZ in het eerste kwartier al twee keer dicht bij de openingstreffer. Goudmijn schoot over, Taabouni’s schot werd geblokt.

Ook NAC was dreigend en na twintig minuten kwam de Brabantse club op voorsprong. AZ-aanvaller Hakon Evjen probeerde de bal uit de eigen verdediging weg te werken, maar leverde daarbij een vuurpijl af die uiteindelijk bij NAC-aanvaller Kaj de Rooij terechtkwam. De Rooij speelde fraai twee verdedigers uit en schoot onder doelman Sem Westerveld door raak.

Tien minuten later ging Westerveld lelijk in de fout. Hij liet een ongevaarlijke kopbal van Lex Immers door zijn benen glippen: 0-2.

Konijn

Zo leek Jong AZ al na een half uur een verloren wedstrijd te spelen, maar niet voor het eerst dit seizoen toverde het team een konijn uit de hoge hoed. Kort na rust scoorde Jong AZ in een tijdsbestek van twee minuten twee keer.

Beide doelpunten werden gemaakt door Zakaria Aboukhlal. De linksbuiten krijgt in het eerste elftal de laatste twee maanden weinig speeltijd, maar toonde vooral vorig seizoen al aan dat hij bij Jong AZ vrij gemakkelijk scoort - vooral in de counter. Dit keer rondde Aboukhlal twee keer koelbloedig af na verdedigend geklungel van NAC.

Kansen over en weer

Na de 2-2 verliep de wedstrijd zoals zo vaak bij Jong AZ: met kansen over en weer. Wie een duel van Jong AZ gaat kijken, weet eigenlijk van tevoren al dat ie de nodige doelpunten gaat zien. Bij geen enkele andere club in de eerste divisie zijn dit seizoen zoveel doelpunten gevallen als bij Jong AZ.

Jong AZ staat achttiende in de eerste divisie, maar het elftal heeft 38 keer gescoord en laat daarmee zeven clubs achter zich. Daar staat tegenover dat Jong AZ het hoogste aantal tegendoelpunten (72 inmiddels) heeft in de eerste divisie.

Geluk

Helaas voor Jong AZ wist alleen NAC in het restant van de tweede helft nog te scoren. Met geluk, ook dat nog. Een schot van Michaël Maria, twintig minuten voor tijd, werd van richting veranderd en verdween daardoor in de uiterste hoek.

Jong AZ-NAC 2-3

21. De Rooij 0-1, 30. Immers 0-2, 50. Aboukhlal 1-2, 52. Aboukhlal 2-2, 71. Maria 2-3.

Jong AZ: Westerveld; Berkhout, Koopmeiners, Velthuis, Gullit; Reijnders, Taabouni, Goudmijn; Evjen, Duin (80. De Jong), Aboukhlal.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen