Atlete Lieke Klaver naar finale 400 meter EK indoor, Lisanne de Witte strandt in halve finales

Lieke Klaver door naar de finale op de 400 meter
© EPA
TORUN

Lieke Klaver uit Enkhuizen heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale van de 400 meter op de EK indooratletiek in Polen. Ze finishte als tweede, achter trainingspartner en vriendin Femke Bol.

Femke Bol won haar race in de halve finales met ruime voorsprong op haar concurrentes. Bol finishte in 51,17. De atlete die met 50,64 de beste Europese jaartijd op haar naam heeft, is de topkandidaat voor het goud.

Lieke Klaver plaatste zich voor de finale door als tweede te finishen in haar reeks van de halve finales in 52,09. De Poolse Justyna Swiety-Ersetic won die race in een nationaal record van 51,34.

Lees ook: Ineens was Lieke Klaver (22) er in 2020. Een onbeschreven blad uit Enkhuizen, dat als snelste atlete van Europa Dafne Schippers en Lisanne de Witte overschaduwde [video]

(Tekst gaat door onder de foto)

Lisanne de Witte strandde in de halve finales van de 400 meter.
© AFP

Voor Lisanne de Witte uit Castricum waren de halve finales het eindstation. De winnares van de bronzen medaille op de WK indoor van twee jaar geleden in Glasgow eindigde in haar heat uit de halve finales als vierde in 53,10. Alleen de eerste twee gingen door naar de eindstrijd, die op zaterdag is.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen