’Gekke vibe’? Zanger Dim weet met zijn kwetsbaarheid de coaches van The Voice voor zich te winnen. Ook het publiek houdt van hem

Zanger Dim de Groot in zijn intro-filmpje van vrijdagavond,
© Foto Mediahuis
Hem

Dim de Groot heeft als kandidaat in The Voice of Holland vrijdagavond in ieder geval indruk gemaakt op de verschillende coaches. Zijn vertolking van het liedje ’Ik hou van mij’ viel in de smaak. Hij werd door de publieksjury een ronde verder gestemd.

De opgeruimde zanger/interieurspecialist/barista uit Hem pakte het podium met een liedje dat in 1997 door Hagenaar Harrie Jekkers werd gecomponeerd. Waar de Hemmer zanger eerder wel eens commentaar kreeg op z’n showbizzpresentatie, bleek dat in deze aflevering een gepasseerd station. Zonder publiek in de sutdio maar met al die kijkers thuis moesten alle 8 kandidaten er vol voor gaan.

De coaches hadden het vooral over de intensiteit en eigen inbreng waarmee De Groot dit liedje naar voren bracht. Waylon was onder de indruk van de eigen lading die Dim aan het nummer wist te geven. Terwijl zijn collega-coach Anouk het over een ’gekke vibe’ had. ,,Omdat jij het zo serieus wist te brengen.”

Het echt krachtige compliment kwam deze avond van de coach die Dim onder z’n hoede heeft genomen, Jan Smit. ,,Dit komt meteen binnen”, was zijn oordeel over deze uitvoering van ’Ik hou van mij’. Zijn waardering gold de kwetsbaarheid waarmee Dim ook over zijn eigen jeugd en ervaringen zong. ,,Jij hebt gewoon een gouden strot”, was het jargon waarmee de Volendammer de Hemmer duidelijk op een voetstuk duwde.

Overigens bleek vrijdagavond dat Dim uit meerdere hoeken volop steun kreeg. Op Facebook maakte onder meer het jeugdproject KickMee! zich ervoor sterk dat zoveel mogelijk regiogenoten hun sms-stem op de Hemmer zouden uitbrengen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen